top of page

Kotlíkové dotace mají pokračovat


Státní podpora výměny starých kotlů, která měla končit právě probíhající třetí vlnou, bude podle všeho pokračovat i nadále. Ministerstvo životního prostředí kvůli obrovskému zájmu domácností jedná o dalších penězích s Evropskou unií.

„O možném pokračování financování kotlíkových dotací v tuto chvíli jednáme na všech stranách. Ať už s Evropskou komisí v rámci nového nastavení Operačního programu Životní prostředí, nebo v rámci pokračování programu Nová zelená úsporám,“ potvrdil Právu dřívější informaci Lidových novin ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Dosud podle jeho slov šlo na výměnu kotlů oproti plánovaným devíti miliardám už přes 11,5 miliardy korun.

„Přirozeně je naší snahou v tomto veleúspěšném programu, který má reálný dopad na zlepšování kvality ovzduší v ČR, pokračovat. Zároveň však v této chvíli nejsme schopni zaručit, za jakých podmínek to bude v příštím období z evropských zdrojů možné,“ doplnil Brabec.

Více na https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kotlikove-dotace-maji-pokracovat-40312066#utm_content=freshnews&utm_term=kotl%C3%ADkov%C3%A9%20dotace&utm_medium=hint&utm_source=m.search.seznam.cz


Aktuální příspěvek
Nejnovější příspěvky
Archiv
Vyhledávání podle tagů
Následuj Nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page